Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var Zincirleme Kaza Paniğe Neden Oldu! 8 Araç Birbirine Girdi, Yaralılar Var

Haftanın ilk gününde altın piyasasında yoğun bir takip söz konusu. Gram altın fiyatı başta olmak üzere çeyrek altın, ons altın ve Cumhuriyet altını fiyatları dikkatle izleniyor. Ons altın, güvenli liman talebinin artması ve ABD dolarındaki hafif düşüşle birlikte bir haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bugün ons altın, 2022,94 dolar düzeyine kadar yükseldi ve şu an 2020 dolar seviyesinde bulunuyor. Ancak uzmanlar, altın yatırımcılarını Fed'in gelecek açıklamaları konusunda uyarıyor. IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong'a göre, son jeopolitik gelişmelerin uzun süreli bir gerilimi işaret etmesi ve Fed'in politika görünümüne dair tutanaklar, altın fiyatlarını etkileyebilir. Politika yapıcıların daha sıkı bir yaklaşım benimsemesi, faizlerin uzun süre yüksek tutulabileceği endişelerini artırabilir ve bu durum altın fiyatları için olumsuz olabilir.

Altın piyasasında kritik bir gün olan Çarşamba günü, Fed'in faiz politikasına dair ipuçları sunacak olan FOMC'nin Ocak ayı toplantı tutanaklarının açıklanmasıyla ilgiyle bekleniyor.

Yurt içinde ise gram altın fiyatları 2006 lira seviyesine kadar yükseldi. Çeyrek altın 3.392 TL'den, Cumhuriyet altını ise 13.948 TL'den işlem görüyor.