1 Mayıs tarihinde yapılan düzenlemeyle birlikte zorunlu trafik sigortalarında önemli değişiklikler gerçekleştirildi. Her yıl yenilenmesi gereken zorunlu trafik sigortaları için yeni bir dönem başladı ve basamaklar 1'den 7'ye olan sınırlama 0'dan 8'e genişletildi. Bu düzenlemeyle birlikte ödenecek tutarlar artıp artmayacağı ise kaza durumuna bağlı olacak.

Zorunlu trafik sigortası fiyatlarının kontrol altında tutulması amacıyla 2017 yılından bu yana tavan fiyat uygulaması bulunmaktadır. Sigortacılar, devlet tarafından belirlenen artış oranını aşamamaktadır.

Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var

1 Mayıs itibarıyla yüzde 5 oranında zam yapılarak tavan fiyatlar güncellenmiştir. Aynı tarihten itibaren tavan fiyat artırım oranı yüzde 2 olarak değişmiştir. Prim artış oranları ve hasarsızlık oranları da güncellenmiştir.

Bu değişiklikle birlikte 1 Mayıs tarihinden itibaren 0 ve 8 olmak üzere iki yeni basamak eklenmiştir. Hiç kaza yapmayan sürücüler 8. basamakta yer alacak ve ödeyecekleri sigorta primi düşecektir. Ancak sık sık kaza yapan sürücüler 0'a doğru gerileyecek ve ödeyecekleri sigorta primi artacaktır. Bu şekilde, sürücülerin kaza geçmişi ve risk durumu, sigorta primlerine yansıtılacaktır.