TÜVTÜRK'te yeni uygulamaya adım atıldı. Araç sahiplerinin belirli aralıklarla yapması gereken muayene prosedürleri kapsamında TÜVTÜRK tarafından dikkat çeken bir duyuru paylaşıldı.

Araçların güvenliğini ve çevreye hassasiyetini yükseltmeyi amaçlayan bu duyuruda, çnümüzdeki süreçte atılacak adımlarla ilgili önemli maddeler açıklandı.

Türkiye'de kayıt altına alınan 25 milyondan fazla araç bulunmanın yanı sıra, bu araçların sınıflarına ve yaşlarına göre belirli aralıklarla TÜVTÜRK istasyonlarında muayene edilmeleri önem arz ediyor.

MUAYENE YAPTIRMASINA GEREK OLMAYACAK 
Muayenesi uygulanmamış araçların trafiğe çıkması engellenirken, yeni bir otomobil sahibi olan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırmasına gerek olmayacak.

Bu anlamda, 2021 ve daha önceki yıllara ait olan tüm araç sahipleri, muayene zamanları geldiğinde hız bir şekilded TÜVTÜRK istasyonlarına başvurmak zorundadır. Ancak, bu yoğunluk bir dizi sorunu beraberinde getirirken, bu durumu engellemek çin TÜVTÜRK tarafından yeni çalışmalar hazırlanıyor.


Geçtiğimiz senelerde, muayene süresini azaltmak ve yoğunluğu rahatlatmak adına egzoz emisyon ölçümü işlemini farklı yetkili bayilere aktaran TÜVTÜRK, bu çalışmasıyla birçok aracın muayene sürecini daha kolay ve erken  yapmasına imkan tanımıştı.

Bunun dışında, yetkili kurum tarafından çalışmaya dahil edilen bir diğer önemli değişiklik ise, randevu sisteminde meydana gelen yoğunluğu çözmek için Türkiye'nin 77 şehrinde mobil istasyonlarının da işlenmesi oldu.

TÜVTÜRK, bu çalışmalara sorunları bir miktar çözmüş ve başarmış olup, yeni senede gezici istasyon sayısını artırmayı amaçlıyor.

Dolandırıcıların Bu Yöntemi Yok Artık Dedirtti! Milli Savunma Bakanlığı'nın İmajını Kullanıyorlar Dolandırıcıların Bu Yöntemi Yok Artık Dedirtti! Milli Savunma Bakanlığı'nın İmajını Kullanıyorlar

GEZİCİ İSTASYONLARDA VE MUAYENE AYRINTILARI
Gezici istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayeneleri yapılmaktadır. Ancak, hava yardımlı hidrolik fren sistemine bulunan araçların muayenesi sadece sabit istasyonlarda gerçekleşebiliyor.

Egzoz gazı emisyon ölçümü ise yalnızca sabit ve görevlendirilmiş seyyar istasyonlarda sağlanıyor. Traktör muayeneleri ise tüm seyyar ve sabit istasyonlarda uygulanabiliyor.