AK Parti, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yaşadığı oy kaybının sebeplerini araştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, milletvekillerinin 11 aylık performansı yakın markaja alındı. Mevcut milletvekillerinin seçim bölgelerinde yaptıkları çalışmalar analiz edilirken, illerin milletvekili seçimlerindeki oy oranı ile yerel seçimlerdeki oy oranındaki artış ve düşüş karşılaştırılacak.

Aynı şekilde, il teşkilatlarının performansı da saha araştırmalarıyla ortaya çıkarılacak. Vekillerden, bölgelerindeki teşkilatlar hakkında raporlar hazırlamaları istenecek. Parti teşkilatlarının ne kadar çalıştığı, düzenlediği etkinlikler, esnaf, STK temsilcileri ve vatandaşlarla ne kadar sıklıkla bir araya geldiği analiz edilecek.

Mitinglere katılım oranlarının da ele alınacağı çalışmada, değişimin başlayacağı yerler belirlenecek. Hatası olan, az çalışan, yanlış yapanların gözünün yaşına bakılmayacak. Acele kararlar verilmeyecek, değişim yavaş, sağlam ve emin adımlarla yapılacak.

Seçim sürecinin baş mimarlarından olan strateji ekibi de yakın markaja alınacak. Heyetin aldığı ve uyguladığı kararlar masaya yatırılarak, artı ve eksileri incelenecek.

Tepki Çeken Söylemlere Tedbir

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz yayımlandı. Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz yayımlandı.

AK Parti'nin seçim analizinde bakacağı bir başka başlık ise belediye başkan adaylarının performansı olacak. Başkan adaylarının söylemleri, yürüttükleri kampanyanın genel kampanya söylemi ile uyumlulukları irdelenecek. Kampanya çerçevesinde vatandaşı rahatsız eden yöntem ve söylemlerin kullanılıp kullanılmadığı, vatandaş ile diyaloglar gibi başlıklar ele alınacak.

Öte yandan, seçim sürecindeki söylemleri ile partiyi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zor durumda bırakan ve halkın tepkisini çeken isimlerle ilgili de tedbir alınacak. Parti bünyesindeki Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nun bu konuda daha aktif görev yapacağı belirtiliyor.