Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkanlığı için aday olma kararı Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkanlığı için aday olma kararı

Son 4 aydır ikinci el otomobil piyasasında fiyatlar stabil bir şekilde seyrediyor. Ancak bu stabilite, satışları canlandırmış değil. Özellikle lüks segmentteki araçlara olan talep neredeyse durdu. Galerici Gökhan Ardeşen’in de vurguladığı gibi, lüks araçlar artık pek tercih edilmiyor.

2 milyon TL üstüne kredi çıkmıyor

Lüks araçlara olan düşük talebin ardında yatan bir diğer faktör, finansal kısıtlamalar. 2 milyon TL ve üzeri fiyat etiketli araçlar için bankalardan kredi alınamıyor. Bu durum, lüks otomobil satışını daha da zor hale getiriyor. Galerici Gökhan Ardeşen, "BDDK'nın yaptığı düzenlemeler sonrasında, 2 milyon TL üzeri araçlara kredi çıkmıyor" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar 600-700 bin TL aralığındaki araçlara yöneliyor

Peki, vatandaşlar şu anda hangi fiyat aralığındaki araçlara ilgi gösteriyor? Görünen o ki, 600 bin ile 700 bin TL arasındaki otomobiller en çok talep gören segmenti oluşturuyor. Ardeşen, "Ortalama olarak 600-700 bin TL olan araçlarda satışlarımız oluyor. İhtiyaç sahipleri bu aralıktaki araçları tercih ediyor" dedi.

Yatırımcı ve fırsatçılar piyasadan çekildi

Ardeşen, devletin uygulamış olduğu yaptırımların piyasaya olumlu yansıdığına dikkat çekti. "Devletimizin yaptığı yaptırımlar piyasa için oldukça olumlu. Yatırımcı ve fırsatçılar artık piyasadan çekildi. Şu anda otomobil alanlar, tamamen ihtiyaç sahipleri" şeklinde konuştu.

Gelecek ne gösteriyor?

Fiyatların düşmesi konusunda umutlu olduklarını belirten Ardeşen, "Fiyatların bir miktar düşmesini bekliyoruz. Biz galericiler olarak fiyatların artmasını istemiyoruz. Artık eski dönemlerdeki gibi sürekli araç tedarik etme derdimiz yok" dedi.