CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, geçtiğimiz akşam katıldığı bir canlı yayında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alıp, "15 köylüyü helikopterden atan Türk Silahlı Kuvvetleri değil miydi? Köyleri yaktı, bombaladı" sözlerini kullanarak dikkatleri üzerine çekti.

 Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik iddialarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na bir tepki de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Bakan Tunç, söz konusu sözlere ilişkin soruşturmanın başladığını söyledi. Türk ordusuna kimsenin dil uzatamayacağını vurgulayan Bakan Tunç, şunları kaydetti:

''Bu açıklamaları hoş karşılamak kabul etmek mümkün değil. Tabiki konu yargıya intikal etti. Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı. Bu soruşturma neticesinde bu noktada soruşturmayla ilgili olarak özellikle fezleke TBMM’nin gündemine gelir. Anayasa Komisiyonu'nda görüşülür. Açıklamaları kabul etmek mümkün değil. 

"FEZLEKE GELİNCE TAKDİR MECLİS'İN"
Mehmetçiğimize dil uzatmak, ordumuza dil uzatmak, bu şekilde suçlamalarda bulunmak hiçbir vatandaşımıza yakışmaz, hele hele milletvekiline hiç yakışmaz. Bu anlamda zaten gerekli soruşturma süreci de başlamış. Bundan sonraki süreçte fezlekesi gelince takdir Meclis’indir.''