Otomobil sektörü, son zamanlarda sıra dışı bir değişim ve hareketlilik yaşıyor. Özellikle pandemi süreci ve küresel tedarik sorunları, araç piyasasını olumsuz etkilemiş ve sıfır araç fiyatlarını yükseltmişti. Ancak son gelişmelere göre, sıfır araçlarda iskonto dönemi başladığı haberleri dikkat çekiyor.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel'in açıklamalarına göre, sıfır araç piyasasında yüzde 3 ile 5 arasında iskonto uygulamaları yapılmaya başlandı. Bu, son 3 yıl içinde sıfır araçlarda yapılan ilk indirim olarak öne çıkıyor. Bayiler, araç alıcılarına yönelik cazip teklifler sunarak rekabeti artırmaya ve müşteri ilgisini çekmeye çalışıyor.

Ticaret Bakanlığı'nın getirdiği düzenlemelerin otomobil fiyatları üzerinde olumlu etkiler yarattığı belirtiliyor. Spekülatif fiyat artışlarının önüne geçilmesi ve ikinci el araç piyasasının dengelenmesi açısından bu düzenlemeler önem taşıyor. Sıfır araçlarda başlayan iskonto dönemi, alıcıların araç alım kararlarını etkileyebilir.

Akıncı TİHA Reisi'nin helikopterini nasıl buldu? Selçuk Bayraktar'dan kritik açıklama Akıncı TİHA Reisi'nin helikopterini nasıl buldu? Selçuk Bayraktar'dan kritik açıklama

Özellikle ticari amaçlı araç alan bireysel kullanıcıların siparişlerini iptal etmeleri, araç talebinde bir düşüşe yol açmış durumda. Bu da bayilerin ve üreticilerin iskonto gibi stratejilere başvurmasına neden oluyor. Ancak uzmanlar, bu iskonto döneminin ne kadar süreceği ve ne kadar yaygınlaşacağı konusunda temkinli davranılması gerektiğini belirtiyor.