Şaşırtan Ek Ders Vurgunu

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşanan olayda, Gölcük Saraylı Ortaokulu'nda görev yapan bazı öğretmenler, 17 Mayıs'ta maaş bordrolarındaki tutarsızlıkları fark etti. Öğretmenler, ek ders ücretlerinin normalde olması gerekenden 3 kat fazla olduğunu tespit etti.

Usulsüzlük Yapıldı

Yapılan incelemeler sonucunda, öğretmenlerin maaş bordrolarındaki ek ders ücretlerinin gerçekte aldıkları miktardan fazla olduğu ortaya çıktı. Örneğin, 9 bin TL olarak görünen ek ders ücretinin sadece 3 bin TL'si öğretmenlerin hesabına yatırılırken, kalan 6 bin TL'nin başka bir hesaba aktarıldığı anlaşıldı.

Müfettiş Görevlendirildi

Olayın ortaya çıkmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü, durumu araştırmak üzere bir müfettiş görevlendirdi. Geriye dönük 4 yıl boyunca süren bu usulsüzlükte, devletin toplamda 4.5 milyon TL zarara uğratıldığı bildirildi. Müfettişler, bordrolarla öğretmenlerin banka hesaplarını karşılaştırarak durumu değerlendirecek.

Bingöl Depremi Sonrası Naci Görür'den Uyarı: "Yeri Can Sıkıcı" Bingöl Depremi Sonrası Naci Görür'den Uyarı: "Yeri Can Sıkıcı"

Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı'nın Açıklaması

Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Kocaeli Gölcük ilçesinde bir okulda bazı öğretmenlerimizin bordrolarında ek ders ücretlerinin üç katı olarak göründüğü ancak alması gereken kadarının hesaplara yatırıldığı tespit edilmiştir. Yani ek ders bordroda 15 bin TL görünmekte ama hesaplara 5 bin TL yatmaktadır. Geriye dönük olarak 4 yıl aynı şekilde bu usulsüzlük sürmektedir. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yapılan görüşmede geri kalan ücretin başka hesaplara aktarıldığı anlaşılmıştır. Kocaeli Şube Başkanımız Adem Ellialtıoğlu tarafından bugün savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur."

Savcılığa Suç Duyurusu

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, konuya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunda, öğretmenlerin ek ders ücretleri üzerinden yapılan bu büyük usulsüzlüğün detaylı olarak incelenmesi talep edildi.