Ankara Büyükşehir Belediyesi , ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımayan özel halk otobüslerini trafikten men etti. Gazi ve şehit yakınlarıyla basın mensuplarının dışında, 22 grubu kapsayan ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımayan 21 özel halk otobüsü parka çekildi.


ABB tarafından yapılan açıklamada, özel halk otobüsü esnafının, serbest biniş hakkı bulunan bazı vatandaşları taşımayı reddetmesi üzerine alınan bu kararın, Bakanlık tarafından verilen destek ve akaryakıt fiyatları konusundaki memnuniyetsizlikle ilgili olduğu belirtildi. Açıklamada, "Karar yalnızca Ankara'da uygulanıyor" denilerek, bu eylemin yerel seçimler öncesi ucuz siyasi bir hamle olarak görüldüğü ifade edildi.

Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

Özel halk otobüsü şoförlerinin 15 Ekim'de Türkiye genelinde bazı grupları taşımayacaklarını açıkladığı belirtilen açıklamada, bu kararın Ankara'da şu anda uygulandığına dikkat çekildi. Ayrıca, özel halk otobüslerine verilen destek miktarının 200 milyon lirayı aştığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan gelir desteği kararının Ankara halkının parasını etkilediği vurgulandı.

Açıklamada son olarak, kurallara uymayanlar hakkında kanunlar çerçevesinde cezai işlem uygulanacağı belirtildi.