Ankara Büyükşehir Belediyesi, akşam saatlerinden itibaren 12 ilçede kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur beklentisi olduğunu ve vatandaşları olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Belediye yetkilileri, Meteoroloji'den gelen bilgilere dayanarak Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Ayaş, Kızılcahamam, Çamlıdere, Çubuk, Kahramankazan, Kalecik, Sincan, Etimesgut ve Çankaya ilçelerinde kuvvetli yağış ve buna bağlı olarak su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların beklenildiğini belirttiler.

Kylian Mbappe PSG’den ayrıldığını açıkladı Kylian Mbappe PSG’den ayrıldığını açıkladı

Belediye tarafından sosyal medya hesapları üzerinden yapılan duyuruda, şu ifadelere yer verildi: "Kuvvetli yağış uyarısı: Meteoroloji'nin açıklamasına göre bugün akşam saatlerinden itibaren Nallıhan, Beypazarı, Güdül, Ayaş, Kızılcahamam, Çamlıdere, Çubuk, Kahramankazan, Kalecik, Sincan, Etimesgut ve Çankaya ilçelerimizde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Bu duruma bağlı olarak su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz hâlinde olup, vatandaşlarımızın da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmasını rica ederiz."

Ankara Büyükşehir Belediyesi, olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olduğunu ve gerekli önlemleri aldığını belirtti. Vatandaşlardan da yağış sırasında açık alanlardan uzak durmaları, mümkünse evlerinde kalınması, su birikintilerinden uzak durulması, yıldırım riskine karşı korunaklı alanlarda bulunulması gibi tedbirler alınmasını istedi.