Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Ankara Barosu, geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen bir etkinlikle 'toplumsal cinsiyet eşitliği' konusundaki LGBT+ haklarına destek veren bir etkinliğe ev sahipliği yapmıştı. Bu etkinliğe tepki gösteren Avukat Merve Ayvalı, bu nedenle Ankara Barosu tarafından 'disiplin' kovuşturması başlatılmış ve ayrıca Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcılığı görevinden alındı.

Ayvalı, bu kararın Ankara Barosu'nun LGBT+ haklarını merkezine almasını gösterdiğini ifade etti ve "LGBT ideolojisi uğruna meslektaşını cezalandıran ve hukuku çiğneyen baro yönetimini istemiyoruz." dedi.

Ayrıca, "LGBT ideolojisini kabul etmeyenleri insan hakları sopasıyla susturamazsınız." diyen Ayvalı, "Çocuklarımızı ve gençleri psikolojik çöküşe, madde kullanımına ve hatta intihara sürükleyen bu moda karşı durmak, aynı zamanda en temel insan haklarından biri olan yaşam hakkını savunmaktır. Baro yönetimi, insan haklarını savunmak istiyorsa gerici LGBT ideolojisini reddetmelidir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Merve Ayvalı, 2 Kasım Perşembe günü Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapma planında olduğunu da duyurdu.