Sınavlara Hazırlanmanın Maliyeti Cep Yakıyor! Öğrenciler Yüksek Harcamalarla Karşı Karşıya Sınavlara Hazırlanmanın Maliyeti Cep Yakıyor! Öğrenciler Yüksek Harcamalarla Karşı Karşıya

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası Fed'in faizleri düşürme beklentisi ve düşüş trendinin erken başlaması öngörüsüyle hızlı bir yükselişe geçerek rekor üstüne rekor kırıyor. Ons altın, geçtiğimiz Mayıs ayında görülen rekoruna yaklaşırken, gram altın ise her geçen gün yeni zirvelere ulaşıyor.

Ons Altın Ralliye Devam Ediyor

 Ons altın, günü 2041 dolardan başlayarak 2052 dolara kadar yükselerek rekor denemelerine devam ediyor. Şu an itibarıyla 2043 dolardan işlem görüyor. 4 Mayıs 2023 tarihinde kırdığı 2078 dolarlık rekorunu aşma hedefinde olduğu belirtiliyor.

Altin Dolar Lwmb Cover

Gram Altın Rekor Üstüne Rekor Kırıyor

 Gram altın fiyatları da rekorlarını tazeleyerek yatırımcısına kazanç sağlıyor. Günü 1897 liradan başlayan gram altın, en yüksek 1907 lira seviyesine çıkarak rekorunu bir kez daha güncelledi. Şu an itibarıyla gram altın 1899 liradan alıcı buluyor.

Yatırımcısına Yüksek Kazanç

 Gram altın, yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 74 kazanç sağladı. Son bir ayda yüzde 5,30, son 3 ayda yüzde 17,35, bir yılda ise yüzde 83 oranında prim elde etti. Uzun vadeli yatırımcılar için ise son 5 yılda yüzde 611 oranında kazanç oluştu.

Altın fiyatlarındaki bu hızlı yükseliş, ABD Merkez Bankası'nın faiz politikasındaki belirsizlikler ve ekonomik dalgalanmalarla birlikte küresel yatırımcıların güvenli liman arayışında altına olan talebi artırmış durumda. Yatırımcılar, altının değer koruma özelliğinden faydalanarak portföylerini çeşitlendirme yoluna gidiyorlar.