Bakan Yusuf Tekin'den öldürülen okul müdürü için taziye mesajı Bakan Yusuf Tekin'den öldürülen okul müdürü için taziye mesajı

Altın, dolar ve borsa piyasalarındaki dalgalı fiyatlar hakkında uzmanlar çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Ata Yatırım Hazine Müdürü Yalaz Özkanlı, altın fiyatlarının dolar endeksi ve küresel gelişmelerle şekillendiğini ifade ederek içeride dolar kurundaki yatay seyrin gram altına sınırlı katkı sağladığını belirtti. Kısa vadede altının 1.680 TL seviyesinin önemli bir destek olduğunu düşünen Özkanlı, bu seviye üzerinde kalınması durumunda 1.730 TL'ye kadar yükselebileceğini vurguladı. Orta vadede ise 1.652 TL'nin korunması halinde 1.800 TL seviyesinin hedeflenebileceğini öngördü.

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş ise altın fiyatlarının ABD getiri beklentilerinin belirlediğini ve güçlenen doların altın fiyatları üzerinde baskı yarattığını ifade etti. Ons altının, güçlü ABD özel sektör istihdam verisinin ardından 1.935 Dolar seviyesine doğru gerilediğini aktardı.

Borsa İstanbul'da Türk Lirası bazlı olarak rekor seviyelerin takip edildiğini belirten Özkanlı, dolar bazlı grafiklerde ise geride kalındığını söyledi. Borsada kar satışlarına dair sürekli soruların gündeme geldiğini ancak zamanı konusunda tahminde bulunmanın zor olduğunu ifade etti. Kar satışları olsa bile bunun endeks için bir alım fırsatı olabileceğini değerlendirdi.

Uzmanlar, ABD getiri eğrisinin önümüzdeki günlerde hem dolar endeksi hem altın fiyatları için belirleyici olacağını ve ABD'den gelecek ekonomik verilerin yakından izleneceğini belirtti. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasalarda etkili olacağını vurguladılar.