Antalya'da Kreş Müdürü İki Çocuğa Şiddet Uyguladığı İçin Tutuklandı Antalya'da Kreş Müdürü İki Çocuğa Şiddet Uyguladığı İçin Tutuklandı

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre, hükümetin enflasyonu düşürmek için gündeme getirdiği kamu kurumlarındaki tasarruf tedbirleri uygulaması hız kazanıyor. Kamu kurumlarının harcamaları artık merkezi bir sistemle takip edilecek ve uyarılara rağmen dikkat etmeyenler çeşitli yaptırımlarla karşılaşacaklar. Tasarruf önlemleri haziran sonrasında sıkı bir şekilde uygulanacak ve kesinti yapılacak kalemler önceden belirlendi.

MERKEZİ TAKİP SİSTEMİ İLE KURUMLAR UYARILACAK

Uygulama merkezi sistemle takip edilecek ve tedbirlere uymayan kamu kurumları uyarılacak. Uyarılara rağmen harcamalarına dikkat etmeyen kurumlar veya personel için farklı yaptırımlar gündeme gelebilecek. Harcamaların hangi kalemlerde kesintiye uğrayacağına dair uzun bir liste hazırlandı ve zorunlu ihtiyaçlar dışında hiçbir harcamaya izin verilmeyecek.

KURUMLAR ARASI YARDIMLAŞMA VE BÜTÇE AÇIĞI DÜŞECEK

Yeni kamu binalarının alımı veya kiralanmasına izin verilmeyecek ve bina ihtiyacı diğer kurumların atıl durumda tuttuğu veya kullanmadığı binalarla karşılanacak. Personel alımı sadece emeklilik durumunda sınırlandırılacak ve personel ihtiyacı diğer kurumlardaki fazla personelle karşılanacak. Makam araçlarının kullanımına da sınırlama getirilecek ve yeni araç alımı yerine başka kurumların araçlarından faydalanılacak.

GENELGELER İLE TEDBİRLER UYGULAMAYA KONULUYOR

Bazı bakanlıklar yılın ikinci yarısını beklemeden tasarruf tedbirlerini uygulamaya başladı. İl müdürlükleri ve taşra teşkilatlarına tasarruf edilecek kalemler konusunda uyarı içeren genelgeler gönderildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve vergiye uyum başlıklarında çalışmalar yaparak gelir kalemlerinde artış sağlayacak ve bu sayede bütçe açığının hedeflenenden daha az olması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hesaplamalarına göre alınacak tedbirlerle tasarruf miktarının 100 milyar lirayı aşması öngörülüyor.