Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ekonomik verilere ve piyasa gerçeklerine dayalı olarak hazırlanan 7. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerinin "haklı teklif" olduğunu ve piyasa gerçeklerini de doğruladığını belirtti.

Temmuz ayı enflasyonunun yüzde 9,49 ve yıllık enflasyonun yüzde 47,83 olarak açıklanmasının, kamu görevlilerini ve memurları kaygılandırdığını ifade eden Yalçın, Merkez Bankası'nın 2023 ve 2024 için enflasyon tahminlerini güncellemesine de dikkat çekti.

Yok Artık Dedirten Olay: Çobana Mülakat Yapmışlar! İşsiz Gençlerin Mağduriyeti TBMM Gündeminde! Yok Artık Dedirten Olay: Çobana Mülakat Yapmışlar! İşsiz Gençlerin Mağduriyeti TBMM Gündeminde!

Memur-Sen'in 7. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerinin, alım gücünü yükseltmeye, enflasyon baskısını sonlandırmaya ve kamu görevlilerini rahatlatmaya yönelik çözümler sunduğunu belirten Yalçın, Sayın Cumhurbaşkanı'nın 22.000 düzenlemesi vaadinin önemine de vurgu yaptı.

Kamu işvereninin, Memur-Sen'in öngörülerini dikkate alarak 14 Ağustos'ta sunacağı teklifte, enflasyon hedefleri yerine piyasa gerçeklerini göz önünde bulundurması gerektiğini ifade eden Yalçın, memurların alım gücünü artırmak ve ekonomik kaygıları gidermek için 3'er aylık ve refah payı esaslı zam teklifini göz önünde bulundurmasını talep etti.