Altın, haftanın son gününde hafif bir yükseliş kaydederken, altın yatırımcıları uluslararası piyasalardaki gelişmeleri yakından izliyorlar.

Son olarak, altın yatırımcılarının dikkatle takip ettiği ABD Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Philip Jefferson'un Fed'in faiz indirim sürecine dair yaptığı açıklamalar gündeme geldi. Jefferson, ekonominin beklendiği gibi ilerlemesi durumunda bu yılın sonlarına doğru faiz indirimine başlayabileceklerini belirtirken, "Politika kısıtlamalarını bu yılın sonlarında azaltmaya başlamamız muhtemeldir" dedi.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

altın 3

Bu açıklama, faiz indirimi beklentilerini güçlendirirken, haftanın son işlem gününde altına destek oldu. Ancak, bu hafta içinde ABD Merkez Bankası yetkililerinin faiz oranlarını düşürmek için acele etmeyeceklerini belirtmeleri altın fiyatlarındaki kazancın sınırlı kalmasına neden oldu.

ABD Merkez Bankası'nın para politikasındaki belirsizlik sonrasında, Almanya'nın önde gelen bankalarından Commerzbank, altın fiyatlarına ilişkin tahminini güncelledi. Buna göre, Commerzbank, ons altın için 2024 yıl sonu tahminini 2150 dolar seviyesinden 2100 dolara düşürdü.