Küresel piyasaların son zamanlarda yakından takipte olduğu ABD enflasyon raporu dün paylaşıldı. ABD'de enflasyon Mart aynında yüzde 0.3'lük yükselişle 3.5 seviyesinde açıklandı. Enflasyondaki bu fazla oran emtia tarafına risk oluşturdu. .

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı

ABD'de enflasyonun düşüşe geçmesiyle beraber Fed'in faiz indirimine gideceği yönünde beklentiler çoğalıyor. Ancak son açıklanan veriler kapsamında Fed'in faiz indirimi müjdesini bir süre bekletme kararı almış gibi duruyor.


Ortadoğu'da meydana gelen olaylar nedeniyle altın duruşundan ödün vermiyor. İran-İsrail arasındaki krizin Ramazan Bayramı'nda yükselmesi ve saldırı gibi durumların ihtimaline karşı tahminler uluslararası piyasalarda altını güçlü kılıyor.


ONS ALTIN DURAĞAN SEVİYEDE
Ons altın güne 2333 dolardan başlangıç yaptı. Gün içinde en az 2332 dolar, en fazla ise 2346 dolar seviyesine ulaşıldı. Şu saatlerde 2343 dolardan işlem sağlanıyor.

GRAM ALTIN YATAY SEYİRDE 
Gram altın fiyatları da çizgisini bozmuyor. Gram altın güne 2423 liradan başlangıç sağladı.

Gün içinde en düşük 2418 lira, en yüksek de 2437 lira seviyelerine ulaşıldı. Şu saatler uluslararası piyasalarda komisyonsuz gram altın 2431 liradan işlem sağlanıyor.