Altın fiyatları yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), yurt dışında ise ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz adımları ile beraber fiyatlarına yön bulmaya devam ediyor. 

Bu bağlamda geçtiğimiz ay faiz artırımı pas geçen Fed’in iki kez daha faiz artırımı yapabileceğine dair yapılan açıklama ons altın fiyatını 3,5 ayın en düşük seviyesine çekilmesine katkı sağladı.

FED, 15 ay süren parasal sıkılaşmanın ardından 14 Haziran’da yaptığı son toplantısında politika faizini yüzde 5,00-5,25 bandında sabit tutma kararı ile dikkat çekti. 

Fed'in bir sonraki toplantısını 25-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirmesi planlanıyor.  Piyasa uzmanları bu kapsamda Temmuz toplantısının piyasalar için daha da önemli olduğuna dikkati çekiyor.

İSLAM MEMİŞ'TEN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

Altın fiyatları hakkında değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, henüz fiyatların alım için uygun seviyelerde olmadığını söyledi. 

İslam Memiş, dolarda beklenen düşüşünün gerçekleşmesinin ardından gram altının alım fırsatı sunabileceğini ifade etti:

"Piyasada fırsatlar bitmez. Son alım sonrası hedef beklediği ikinci zirve ise 1650 lira seviyesi"