2019 yerel seçim öncesi döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görüşme teklifi geldiğini bunun üzerine Beştepe'de görüşme gerçekleştirildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine katılması yönünde teklifinde bulunduğunu söyledi. Uysal'ın programda yaptığı açıklama ise şu şekilde:

 "3-4 yıl oldu. Bu kadarını söyleyeyim. Sayın Erdoğan ile bir kere görüştüm. Kendisinin beraber olmak istediğini söyledi. Biz, şahsi kariyer peşinde değiliz. Partinin bir ölçüsü var. Yakında da Sayın Bozdağ da Yalova'da bir İl Danışma Meclisi'nde, 'Demokrat Parti'nin o Altılı Masa'da ne işi var?' dedi. Biz de cevabımızı verdik"

Ayrıca''65'e 35 durumuna oturmuş durumda. Büyük kitleyi sandığa götürecek adayıyla, kadrosuyla programıyla bir paket üretebilmek. 6'lı Masa'nın göstereceği adayın kazanacağı kanaatindeyim" dedi.

Altılı Masa’nın toplantılarında aday konuşuluyor mu? Sorusuna Uysal'dan Cevap

Türkiye pek çok riski depo etmiş vaziyette. Ben geç kalındığı kanaatinde değilim. Adayın öyle göktaşı gibi gökten düşecek hali yok. Bir geçmişte olduğu gibi iddiasız bir aday değil, siyasi alanda icracı iddiası olan politik figürlerden oluşacak.