Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Palandöken Kayak Merkezi, oteller civarında alkolsürücülere yönelik denetlemler gerçekleştirdi. O esnada polisleri fark eden bir sürücü, aracını durdurduktan sonra yolcu koltuğuna oturdu. Durumu gören trafik polisleri, aracın yanına vardı. Kimliğini göstermek isemeyen ve isminin Ferdi Karadeniz olduğu tespit edilen sürücü, alkolmetreye üflemekte zorluk çıkardı.

Polislere kimlik numarasını veren Ferdi Karadeniz, aracın kendisinin olmadığını, kullandığı arkadaşına mesaj geldikten sonra evine gittiğini söyledi. Karadeniz, telefonla ulaştığı şahısa "Gel bu arabanı al. Adamlar diyor ki 'sen arabayı sürüyorsun.' Diyorum ki benim sürdüğüm yok. Gel arabana sahip ol, beni götür. Yani tamam da senin eve gidip işini halledecek zaman mıydı?" şeklinde yanıt verdi.

"Sen benim arabayı sürdüğümü gördün mü?"

Kontrol noktasına yardım amaçlı gelen asayiş ekibinin anlaştığı Karadeniz, kimliğini verip alkolmetreye de üfledi. 0,96 promil alkollü olduğu ölçülen Ferdi Karadeniz, bu kez aracı kullanmadığını ifade etmeye çalıştı. Polis ekiplerine itirazda bulunan Karadeniz, "Kardeşim sen benim arabayı sürdüğümü gördün mü? İspat et benim arabayı sürdüğümü. Üstüme niye geliyorsun? Ben terörist miyim? Ceza yazamazsın açık konuşayım. Ben arabayı sürmüyorum. Benim arabayı sürdüğümü gördüysen söyle. Kardeşim sen beni orada gördün, oturuyordum. Dedin şoför nerede? Dedim işi vardı, gitti, gelecek. Sıkıntı yok, mahkemeye veririm ben sizi. Sen benim arabayı sürdüğümü gördüysen konuş" cümlelerini kullandı.

"Sen çıkartıyorsun bunu"

Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak Tiryakilerini üzecek haber! Bu sigaralar artık satılamayacak

Trafik polisinin "Bütün yasal yollar, itiraz haklarınızla ilgili sizi bilgilendireceğiz. Ben size olanı söylüyorum. Uygulama noktasının gerisinde durdunuz, yan koltuğa geçtiniz" sözlerinin ardından Karadeniz, "Ben de diyorum ki; öyle bir şey yok, sen çıkartıyorsun bunu. Bu araba iki saattir burada duruyor. Niye beni zorluyorsun ya" şeklinde konuştu.

Önceki zamanlarda 2 kez alkollü olarak araç kullanmaktan ceza alan ve ehliyetine el konulduğu belirlenen Karadeniz'in 'Benim değil' dediği kamyonetin de sahibi olduğu da ortaya çıktı.

Ehliyeti 2030 yılına kadar elinden alındı

Trafik polisi ekipleri, Karadeniz'e ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmak suçuyla toplam 25 bin 954 TL para cezası uygulayarak sürücü belgesine de 2030 yılına kadar elinden aldı. Trafik polisi, Ferdi Karadeniz'e ait kamyoneti denetim noktasına gelen bir yakınına bıraktı.