Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından paylaşılan ve 1 Ocak'ta faaliyete geçilen seçim takviminde, siyasi partilerin, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hangi seçim bölgelerinde, hangi usul ve esaslarla aday değerlendirmesinde bulunacaklarını YSK'ya duyurmalarının son günü  10 Ocak tarihi belirlenmişti.

Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat

Alınan bilgiler ışığında, seçimlerde bulunabilme yetkisine sahip 36 parti de adaylarını ön seçim uygulamadan, merkez yoklaması sistemiyle belirleyeceklerini YSK'ya ulaştırdı.

YSK'nin 2 Ocak'taki görüşmesinde tespit ettiği, seçimlerde yer alabilme yetkisine sahip 36 parti şu şekilde:

"Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Aydınlık Demokrasi Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi ve Zafer Partisi." olarak kaydedildi.