CNN TÜRK'te Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan Ali İhsan Yavuz, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 11 ilde ilan edilen OHAL'in süresinin 9 Mayıs tarihinde biteceğini ve uzatılmayacağını söyledi:

''OHAL 9 Mayıs'ta bitecek. Ortaya herhangi handikaplar çıkmasın diye önlemler alınmıştı, bir sorun olmayacak.''

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

14 Mayıs seçimlerinde HDP'nin Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek vermesini eleştiren Ali İhsan Yavuz, PKK'nın tek amacının ülkeyi bölmek olduğunu söyledi.

PKK ve destekçilerine fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyen Yavuz, sözlerine şu şekilde devam etti:

''Kanunumuz çok açık, sistem çok net. Ama yer yer problemlerin ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Şu an yurtdışında oylar kullanılıyor. Milli iradenin sandığa kendini göstermesi açısından biraz daha çaba sarf etmeleri gerektiğini söylüyorum. HDP'nin açık adayı Kemal Kılıçdaroğlu. Cemil Bayık'ın yeni açıklaması var. "Biz bittik, bizim bitmemiz için Erdoğan'ın seçilmemesi lazım. Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyenlerden hesap soracağız" diye açıklamaları var. Biz şu an Gabar'da petrol bulmuşken, bir yandan doğalgaz, İHA-SİHA'lar derken PKK ve diğer terör örgütleri gidişatı sekteye uğratmak için bir takım kalkışmalara yelteneceklerini ortaya koyuyor. FETÖ'nün unsurları da benzer söylemler söylüyor.

PKK'nın tek amacı Türkiye'yi bölmektir. Bu PKK diyor ki, "Erdoğan bizim hedeflere gitmemize engel, Kılıçdaroğlu'nu desteklememiz gerekiyor"

Biz şimdi bütün var gücümüzle bunların maskesinin düşmesini istiyoruz. Biz bunların ne yapmaya çalıştığını ve meselenin ne kadar önemli olduğunu dile getirmeye çalışıyoruz. Milli irade ne ise o sandığa yansısın.''