Resmi Gazete'de yayımlandı: Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı: Atama ve görevden alma kararları

Meral Akşener, 14 Mayıs seçimleri kapsamında Afyonkarahisar'da miting düzenledi. Akşener, mitinge Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katıldı. Seyircilere seslenmek için sahneye çıkan Akşener, önce güvenlik nedeniyle miting alanı çevresine kurulan bariyerlerin kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine güvenlik güçleri ve partililer barikatları kaldırarak miting alanı dışındakilerin girişine izin verdi. Birkaç dakika sonra Akşener, "Teşekkürler, Allah razı olsun" diyerek güvenlik görevlilerine teşekkür etti.

''Seçim, siyasetçilerin halkın terazisinde tartıldığı, açıklama yapmaya hazır oldukları demokratik bir bayramdır. kendilerini ve partilerini halka ve seçmene, onların sorunlarını dinlemek, bu sorunlara çözüm üretmek ve bu çözümlere dayalı olarak nasıl hizmet vereceklerini anlatmaktır.Fakat seçime değil savaşa gidiyoruz gibi görünüyor. Allah Allah diye bağırarak bize savaş açtılar, biri çıkıp 14 Mayıs seçimini kazanırsa darbe olur dedi. Bu o kadar ayıptır ki, millet iradesine darbe demekten daha ahlaksızca bir şey olamaz. Gerçek demokrasi, halkın istediğini seçmesidir. Bu bir hevesle verilmiş bir karar değil. Bu, halkın sizi muhalefette veya iktidarda olmanız için seçtiği anlamına gelir. Ama sen otoriteye, güzelliğe, hırsızlığa, adaletsizliğe doymadın, milletin iradesinden kaçıyorsun.” ifadelerini kullandı.

"PKK üyesi" olduğu yönündeki suçlamalara sert yanıt veren Akşener, "Ne kadar şanssız bir insanım. Bu ülke sınırları dışında en uzun operasyona imza atan tek İçişleri Bakanı benim ve ben de buradayım" diyerek kendini savundu. imzaladım. afyon'da pkk'lıyım, diyarbakır'da gizemli katilim. deli misiniz arkadaşlar? her yerde farklı şeyler söyleniyor. pkk'lıysam dokunulmazlığım yok. tutuklamamanın ne anlamı var? Ben PKK'lıya haine nasıl göz yumarsınız hemen tutuklayın beni PKK eli kanlı bir terör örgütüdür herkes onunla mücadele etmek zorundadır Vermeyen vatan hainidir barış yapmaya çalışanlar da. PKK da vatan hainidir."

Akşener, konuşmasında Gaffar Okan ve Sinan Ateş cinayetlerine atıfta bulunarak iktidar ittifakını da eleştirdi. İttifakın radikal İslamcı bir grup olan Hizbullah ile yan yana olduğunu iddia etti. "İçişleri Bakanı olduğum dönemde meslektaşım olan Hendek'li hemşehrim Gaffar Okan, Hizbullah tarafından şehit edildi. Nerede? Okan'ın katillerinin yanındasın, kiminle konuşuyorsun?" dedi.