Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da bir mitingde yaptığı konuşmada muhalefeti eleştirdi.

Erdoğan, ana muhalefet lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kendi partisinin yandaşlarının ve diğer muhalefet partilerinin hassasiyetlerini umursamamakla suçlayarak hedef aldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kendisini Alevi olarak tanımlayan son açıklamaları nedeniyle de eleştirdi ve Türkiye'yi dini ve etnik çizgilerle bölmeye çalıştığını söyledi.

 Erdoğan'ın konuşmasından satır başları ise şu şekilde;

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak karşımıza diken bir mekanizma var. Bu mekanizma, CHP tabanının da ittifaktaki diğer partilerin tabanının da hassasiyetlerini zerre kadar umursamıyor. Ne diyordu Bay Kemal? 'Tıpış tıpış oy kullanacaksınız' denilerek bu nobranlık açıkça da ifade ediliyor. Çünkü bunların derdi seçimlerde yönetimi değiştirirken sonra Türkiye'nin kaldığı yerden yoluna devam etmesi değildir. Bunların derdi Türkiye'yi siyasetiyle, ekonomisiyle, savunmasıyla, diplomasisiyle en az yarım asır daha kendine gelemeyeceği bir çukura itmek, bir bataklığa saplamaktır" dedi.

Muhalefete yönelik iddialarda bulunan Erdoğan, cezaevinde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı kastederek, "Terörist Selo, Diyarbakır'da 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu. Şimdi bu Selo, cezaevinde. Selo'yu çıkaracağız diyorlar. Sonra da Selo'yu Öcalan'ın yerine getireceklermiş! Bay bay Kemal'in demek ki parlamentoda yaptığı görüşme işte buydu. Açıklayabildi mi? Açıklayamaz" diye konuştu.

"Bay bay Kemal, 14 Mayıs'ta bu aziz millet sana sandıkları mezar edecek" 

"Ülkeyi bir avuç sapkın ideoloji mensubunun, evlatlarımızın maddi-manevi varlığına göz diken ihtiraslarına teslim etmek istiyorlar" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Ülkeyi, köken ve mezhep ayrışmasını derinleştirerek yeniden kamplara bölmek, kardeşi kardeşe düşman etmek istiyorlar. Ülkeyi, tasmaları emperyalistlerin elinde olan terör örgütlerinin cirit alanına çevirmek istiyorlar. Bunların derdi bizimle değil, Türkiye ile, Türk milleti ile, Türkiye'nin kazanımlarıyladır. Kandil'den ne diyordu birisi? Bunların bayrağı, ezanı, dini var mı? Bizim desteğimiz Kılıçdaroğlu'nadır diyor. Dini, diyaneti, bayrağı, ezanı olmayan kimler destekliyor bay bay Kemal'i? Bu teröristler... Öyle mi? Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu! Bay bay Kemal, senin arkadaşın Kandil. Onlarla bu yoldasın. Ama bay bay Kemal, 14 Mayıs'ta bu aziz millet, sevgili vatandaşlarım sana sandıkları mezar edecek.

"Bu ülkeyi Alevi-Sünni diye ayrıma tabi tutanlara lanet olsun"

Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" açıklaması ile ilgili de yorum yapan Erdoğan, "Ülkeyi yatırımlarla donatırken kimsenin kökenini, mezhebini sormadık. Bay bay Kemal ben Aleviyim diyor. Eyvallah, biz sana Alevi misin değil misin sormadık ki? Bugüne kadar bunu niye söylemedin de şimdi söylüyorsun? Demek bu buradan bir şey bekliyor. Bu ülkeyi Alevi-Sünni diye ayrıma tabi tutanlara lanet olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emeklilere Müjdeli Haber: Maaşlar Temmuz Ayında Yeniden Masaya Yatırılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Emeklilere Müjdeli Haber: Maaşlar Temmuz Ayında Yeniden Masaya Yatırılacak

"Bay bay Kemal, TOKİ'yi sana bu millet yedirtmez"

Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamalarına devam eden Erdoğan şunları söyledi:

Bay bay Kemal, TOKİ'yi kapatacakmış. Neyi kapatıyorsun? Ben göreve gelmeden önce TOKİ'deki üretim sayısı 40 bin konuttu. Şimdi 1 milyon 300 bin konutu biz yaptık. 40 bin nire 1 milyon 300 bin nire? Bay bay Kemal, TOKİ'yi sana bu millet yedirtmez! Depremde TOKİ'nin neler yaptığını gördük değil mi? Antalya'da yangın ve sel felaketlerinde buradaki insanlarımızın yanında olduk. Evlerin yenisini yapıp verdik.