Akbank'ta önemli bir yönetim değişikliği yaşandı. Bankanın uzun yıllar genel müdürlük görevini üstlenen Sabri Hakan Binbaşgil, yönetim kurulu başkanı yardımcısı ve murahhas üye olarak atanırken, Akbank'ın yeni genel müdürü Cenk Kaan Gür oldu.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Sabri Hakan Binbaşgil, Akbank'ta 2012 yılından bu yana genel müdürlük görevini yürütüyordu. Ancak banka yönetimi, Binbaşgil'in görevini sonlandırarak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye olarak atadı.

Yeni genel müdür Cenk Kaan Gür, bankacılık sektöründe deneyimli bir isim olarak dikkat çekiyor. Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü bitirdikten sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde Executive MBA Yüksek Lisansını tamamlayan Gür, kariyerine Garanti Bankası'nda başladı. KOBİ işkolundan sorumlu Pazarlama Koordinatörlüğü görevinin ardından 2011 yılında Akbank'a katıldı.

Akbank'ta KOBİ Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Gür, 2013-2017 yılları arasında Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret bölümlerinin de içerisinde yer aldığı Ticari Bankacılık iş kolundan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

Cenk Kaan Gür, ayrıca Akbank'ta görev yaptığı süre içerisinde Ak Finansal Kiralama’da Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Yatırım Menkul Değerler’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı pozisyonlarını da üstlendi.

Ekim 2017'de Alternatif Bank'a Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak geçen Gür, Alternatif Bank'taki görevlerinin yanı sıra iştirak şirketlerinden Alternatif Lease ve Alternatif Yatırım'da da önemli pozisyonlarda bulunduğunu belirtildi.