Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

Metin Külünk, yerel seçim süreci hakkında önemli açıklamalar yaptı. Külünk, partinin aday seçim sürecindeki yaklaşımını eleştirerek, "adaylar sürecinde ‘biz kimi koysak kazanır, merkezden belirledik gönderiyoruz bunu seçin’ üslubu ile hareket edilirse 31 Mart’ın ertesi 1 Nisan sabahı Türkiye’de erken seçim konuşulur. Ve Cumhurbaşkanımız Beştepe’de rahat oturamaz" dedi. AK Parti'nin tabanı arasında güvensizlik yaratıp, parti içi dinamikleri bozabileceği uyarısında bulundu.

Metin Külünk, Karar TV'de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomik durumuna dikkat çekti. Yüksek kira bedelleri ve yaşam maliyetlerindeki artışa vurgu yaparak, "Asgari ücretli ve emeklilerin bu şartlar altında nasıl geçinecekleri sorusunu sordu. Külünk, bu ekonomik zorlukların, özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerdeki toplumsal eşitsizlikleri daha da derinleştirdiğini belirtti.

Erken Seçim

Külünk ayrıca, "İnsanların geçimle ilgili problemlerini görüp bunlara yönelik adım atılmadığı zaman bir de üstüne üstlük açık yüreklilikle ifade edeyim adaylar sürecinde ‘biz kimi koysak kazanır, merkezden belirledik gönderiyoruz bunu seçin’ üslubu ile hareket edilirse 31 Mart’ın ertesi 1 Nisan sabahı Türkiye’de erken seçim konuşulur." dedi.