Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir Yeni Anayasa için 2 ayrı tur! Muhalefetin eleştirdiği 'partili cumhurbaşkanı' tartışmaya açılabilir

Tarihi seçim olarak nitelendirilen 14 Mayıs seçimlerinde 4 Cumhurbaşkanı adayı yarışacak. 9 Nisan tarihinde YSK'ya sunulacal milletvekili aday listesi için mesailerine devam eden siyasi partiler, düzenleyecekleri kampanyalarla kendi adaylarına destek arayacak.

Şüphesiz son günlerin en çok konuşulan siyasi ismi Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oy oranını TV100'de yayınlanan Az Önce Konuştum programında gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ açıkladı.

Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun toplumda bir karşılık bulamadığını söyleyen AK Parti'li Dağ, İYİ Parti ve Zafer Partisi'ndeki kopuşun Memleket Partisi'ne geçtiğini bu sebeple de Muharrem İnce'nin oy oranlarında son günlerde çok ciddi bir artış olduğunu belirtti.

Mart ayından sonra İnce'nin oy oranlarının geldiği noktaya dikkat çeken Hamza Dağ, şu ifadeleri kaydetti:

''Muharrem İnce'nin bu kadar oy alma noktasına gelmesinin sebebi nedir? Asıl önemli olan nokta bu. Baktığınızda İnce aralıkta yok, ocakta yok, kasımda yok, ağustos itibarıyla bakın böyle. Var ama sıfırlar birler seviyesinde. Şubatta yine sıfırlar bir seviyesinde, marttan sonra 10'lu oranlar konuşuyoruz. Partisi 4-5'li oylar, kendisi 10 civarında oylar seviyesine geldi. Bunun sebebi 7'li masanın adayının tutmamış olması. Adayın kabullenilmemiş olmasından dolayı böyle oldu. Bu adayın vatandaş tarafından karşılık bulmadığı anlamına geliyor. Veriler de bu yönde''