Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği gösüşmenin ardından kameralara karşısına geçen BBP lideri Destici, Cumhur İttifakı'nda yer alan partilerin ayrı listelerle seçime gireceklerini, parti olarak tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi:

"Hepimiz ayrı listelerimizle seçime giriyoruz. Büyük Birlik Partisi de seçime hazır. Büyük Birlik Partisi olarak biz üzerimize düşen her şeyi yapmış olarak sahaya, seçmenimizin karşısına çıkacağız" 

MHP'nin YSK'ya liste sunması

Geçtiğimiz gün YSK'ya Milletvekili aday listesini sunan MHP ile ilgili de açıklamalarda bulunan Mustafa Destici, daha önce yaptığı açıklamalarda Cumhur İttifakı'nda yer alan partilerin seçimlere ortak liste ile girmesinin daha avantajlı olacağını, Meclis'te gerekli çoğunluğa çok rahat bir şekilde ulaşacaklarını söylediğini, ancak MHP'nin Yüksek Seçim Kurulu'na listeyi sunması üzerine işlerin değiştiğini açıkladı:

Bilim ve Sanat Merkezleri İçin Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı! Bİreysel Değerlendirme Süreci Başladı Bilim ve Sanat Merkezleri İçin Ön Değerlendirme Sonuçları Açıklandı! Bİreysel Değerlendirme Süreci Başladı

''Bizim de tabi liste çalışmalarımızda temayül yoklamalarımız bitti. Mülakatlarımız da sona erdi. Listelerimiz hazır. Bugün sayın cumhurbaşkanımızla son bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Bu sadece listelerle ilgili değil. Seçimlere biliyorsunuz biz daha önce tek başımıza gireceğimiz noktasındaki düşüncemizi paylaşmıştım. Ben sadece şunu ifade etmiştim; 'Cumhur İttifakı'ndaki bütün partilerimiz ortak bir listeyle seçime giderlerse bu avantajlı olur. Diyelim ki bizim şu an 4 partimizin oyu yüzde 47-48, bununla biz çok rahat meclisin yüzde 55-60'ını çıkartabiliriz' diye bu düşüncemi daha önce Sayın Cumhurbaşkanımla da, televizyonlarla da paylaştım, söyledim. Ben bu düşüncedeydim. Milliyetçi Hareket Partimiz listeyi verince geriye 3 partimiz kaldı."