Eskişehir’in Mihalgazi ilçesi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e, kılık kıyafeti üzerinden hakaret edildiği iddiasıyla İYİ Partili Mehmet Emin Korkmaz hakkında işlem yapıldı. Şüphelinin sosyal medyada yaptığı paylaşım kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.

Savcılık Talimatıyla Gözaltı

Edinilen bilgilere göre, Başsavcılık, söz konusu paylaşımla ilgili “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” suçlamasıyla soruşturma açtı. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucunda, paylaşımı yapan şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. Şüphelinin, tepkilerin ardından sosyal medya hesaplarını kapattığı belirtildi.

Paylaşım Kamuoyunda Tepki Topladı

Şüphelinin, Belediye Başkanı Güneş’i hedef alan paylaşımında aşağılayıcı ve hakaret içeren ifadeler kullandığı görüldü. Paylaşımın ardından çok sayıda siyasi isim ve kurumdan tepki açıklamaları geldi.

AK Parti’den Tepki Açıklamaları

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, yaptığı açıklamada, Anadolu kadınının geleneksel kıyafetleri üzerinden yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunu belirterek, seçilmiş bir belediye başkanına yönelik üslubun milletin değerlerini hedef aldığını ifade etti.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu da, bir kadının başörtüsü, kıyafeti ve yaşam biçimi üzerinden hedef alınmasının eleştiri değil, ahlaki bir sorun olduğunu belirtti. Hatipoğlu, bu tür söylemlerin siyasetle bağdaşmadığını vurguladı.

Trafikte yeni dönem: Direksiyon sınavı artık 1 saat sürecek
Trafikte yeni dönem: Direksiyon sınavı artık 1 saat sürecek
İçeriği Görüntüle

AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Serhat Tunç ise, söz konusu ifadelerin fikri ve ahlaki tükenmişliği yansıttığını kaydederek, hizmet ve üretim yerine saldırgan dilin tercih edilmesini eleştirdi.