Kayseri’de yaşayan emekli İsmail Zurnacı (77), İstanbul’da katıldığı IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı sonrası aldığı kararla, babasından miras kalan Kayseri’nin Develi ilçesindeki 77 bin metrekarelik arazisini Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) bağışladı. Zurnacı, fuarda gördüğü yerli savunma sanayi ürünlerinden etkilendiğini ve bu süreçte vakıf yetkilileriyle tanışmasının kararında belirleyici olduğunu anlattı.

Bağışın ardından vakfın, Zurnacı’yı iki farklı beraat ve altın madalya ile ödüllendirdiği bildirildi.

Fuardaki Gözlemlerini Anlattı

Zurnacı, fuarda sergilenen ürünleri gördükten sonra bağış fikrinin oluştuğunu ifade ederek, vakıf kurucuları ve yetkilileriyle görüştüğünü, bilgilendirici materyaller aldığını söyledi. Fuarda özellikle 2005-2006 yıllarında üretilen savunma sanayi ürünleri ile SİHA’ları yakından gördüğünü aktaran Zurnacı, burada yapılan tanıtımların ve görüşmelerin kendisinde güçlü bir etki bıraktığını dile getirdi.

Zurnacı, fuarda ASELSAN’ın geliştirdiği bir silah sisteminin dikkatini çektiğini belirterek, yabancı askeri heyetlerin de stantları gezdiğini, bu sırada bir ABD’li orgeneralin ilgili ürüne yöneldiğini gözlemlediğini aktardı. Zurnacı, yaşadığı duygusal anlara ilişkin, “Gururumdan ağladım” ifadesini kullandı.

Emekli Amca 3

“Tapuları Şahitler Huzurunda Bana Verdi”

Zurnacı, geçmiş yıllarda İstanbul’da yaşadığı dönemde ciddi bir sağlık problemi geçirdiğini ve akciğer hastalığı nedeniyle uzun süre tedavi gördüğünü anlattı. Bu süreçte hayırsever derneklerden destek aldığını ifade eden Zurnacı, tedavi sonrası yeniden çalışmaya başladığını belirtti.

Babası rahatsızlandığında diğer kardeşlerinin ilgilenmediğini, kendisinin devreye girerek babasını İstanbul’a yanına aldığını söyleyen Zurnacı, babasının tapuları tapu memurları ve şahitler huzurunda kendisine devrettiğini, işlemlerin sağlam yapılmasını özellikle istediğini ifade etti. Babasının vefatının ardından vasiyeti üzerine köyüne defnedildiğini dile getirdi.

“Komisyon Kurulunca Vakıf Mantığıma Uydu”

Zurnacı, TSKGV’ye bağış kararıyla ilgili olarak, vakıf yetkilileriyle görüşmelerinin ardından böyle bir tercihte bulunduğunu belirtti. Araziyi piyasa değeri üzerinden değerlendirmediğini, kararını tamamen gördüğü üretim faaliyetleri ve vakfın savunma sanayine yönelik çalışmaları doğrultusunda verdiğini söyledi.

LPG’ye zam geliyor: Tarih belli oldu! Fiyatlar yeniden değişecek
LPG’ye zam geliyor: Tarih belli oldu! Fiyatlar yeniden değişecek
İçeriği Görüntüle

Bağışın ardından çevresinden farklı tepkiler aldığını anlatan Zurnacı, bazı kişilerin kendisine araziyi satması yönünde telkinde bulunduğunu, ancak bunu kabul etmediğini ifade etti. Zurnacı, “Hiç pişmanlığım yok” dedi.

Bağış Sonrası Tepkiler ve Dışlanma İddiası

Zurnacı, bağışın ardından yaşadığı bölgede bazı komşularıyla sorun yaşadığını ve mahallede dışlandığını söyledi. “Bize ucuz pahalı satsaydın” şeklinde tepki aldığını belirten Zurnacı, bu süreçte çevresiyle ilişkilerini azalttığını, Kayseri’de tek başına yaşamayı sürdürdüğünü aktardı.

Emekli Amca 1

Savunma Sanayine Destek Çağrısı

Zurnacı, savunma sanayinde geliştirilen ürünleri yakından takip ettiğini, her yıl yeni üretimleri görmeye çalıştığını belirtti. Türkiye’nin stratejik bir bölgede yer aldığına dikkat çeken Zurnacı, ülkenin güçlü olmasının önemine vurgu yaptı. TSKGV’nin üretime odaklanan bir yapı olduğunu ifade eden Zurnacı, vakfın çalışmaları nedeniyle memnuniyet duyduğunu belirtti.

Bağış sürecinin ardından vakıf tarafından bera at ve altın madalya ile ödüllendirildiğini aktaran Zurnacı, yaptığı bağışın kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.