AK Parti, 15 Ocak'ta açıklanması planlanan seçim beyannamesinde çeşitli vaatlerle çıkıyor. Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre, 15 ayrı başlık altında toplanacak olan vaatler, genel bir beyannamenin yanı sıra her şehir için özel beyannameleri içerecek. Bu bağlamda, 'Gerçek Belediyecilik' vurgusu yapılacak ve sosyal belediyecilik ön plana çıkarılacak.

'Seyreltilmiş Şehirler' ve Yeni Projeler

AK Parti'nin yerel seçim vaatleri arasında önemli bir başlık, 'Seyreltilmiş Şehirler' olarak öne çıkıyor. Bu başlık altında, merkezlerdeki nüfus yoğunluğunun azaltılması ve yeni hayat alanlarının oluşturulması planlanıyor. Özellikle İstanbul gibi trafik sorununun yoğun yaşandığı kentlerde trafik akışını düzenlemeye yönelik projelerin de geliştirileceği belirtiliyor.

MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor! MEB, Eğitim fakültesi dekanlarıyla buluşuyor!

Sosyal Belediyecilik ve İstanbul İçin Özel Projeler

Seçim vaatleri arasında, sosyal belediyecilik hizmetlerine odaklanmak da bulunuyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile iş birliği içinde gerçekleştirilecek adımlar arasında mahalle kreşleri açılması, emeklilere, kadınlara, gençlere ve dar gelirli kesime yönelik yeni uygulamaların hayata geçirilmesi bekleniyor.

İstanbul için ayrı bir beyanname hazırlanacak. Bu beyannamede, kentsel dönüşüm, depreme karşı alınacak tedbirler ve megakent için beş senelik projelerin detayları yer alacak. 'Nefes Alan İstanbul' ve 'Güvenli ve Dirençli İstanbul' gibi başlıklar altında, İstanbul'un geleceğine yönelik planlar ortaya konacak.

'Kent Tarımı' ve Gıda Güvenirliği

AK Parti'nin seçim beyannamesinde tüketicinin korunmasına yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çalışmalarına da yer verilecek. 'Gıda Güvenirliği' başlığı altında, gıdalarda bozulmaya ve gıda kaynaklı hastalıklara neden olabilecek etkenlere karşı yeni uygulamalar hayata geçirilecek. Belediyelerle iş birliği yapılacak ve kent tarımı uygulamasına odaklanacak yeni projeler geliştirilecek.