Niğde'den İstifalar Yükseliyor

Mehmet Ali Şafak ve Gülsüm Temur’un istifaları Niğde'de dikkatleri çekmişti. Ancak onların ardından Ulukışla İlçe Başkanı Göksel Akçam, Çiftlik İlçe Başkanı Cavat Temur, Altunhisar İlçe Başkanı Yavuz Hıra ve Çamardı İlçe Başkanı Yasin Kurudere de koltuklarını boşalttılar. Yavuz Hıra, istifasının nedenini yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olma arzusu olarak belirtti.

Büyük Eğitim Mitingi Saraçhanede Yapıldı Büyük Eğitim Mitingi Saraçhanede Yapıldı

Partinin Çeşitliliğe Bakışı

Göksel Akçam istifasını açıklarken, "Toplumumuzun her kesimine kucak açan ve farklılıkları zenginlik olarak gören partimiz, ülkemizin her bir köşesinde birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu güçlendirmiştir" ifadelerini kullandı. Akçam, AK Parti’nin farklı kesimlere hitap etme kabiliyetinin, Türkiye'nin dört bir yanında birlik ve beraberliği artırdığına dikkat çekti.

"Gönül Birliğiyle Aldık"

Çiftlik İlçe Başkanı Cavat Temur da, görevini bırakmanın ardında yatan kararı "gönül birliği" ile alındığını vurguladı. Temur, "Böylesine büyük bir siyasi oluşumun içerisinde yer alarak sizlerin teveccühü ve desteğiyle çalışmaktan onur duyduğum AK Parti Çiftlik İlçe Başkanlığı görevimden gönül birliğiyle aldığımız karar sonucunda bugün itibariyle istifa ediyorum” dedi.

Yerel Seçimlere Doğru: Değişim Rüzgarları

Mart 2024 yerel seçimleri yaklaşırken, AK Parti’de yaşanan bu istifaların olası etkileri merak konusu. Parti içinde bu tür hareketlilikler, genellikle yerel seçim stratejilerinin bir parçası olarak değerlendirilir. Ancak, istifaların bu kadar seri şekilde gelmesi, parti içi dinamikleri ve yerel seçim stratejileri açısından ne anlama geldiği konusunda soru işaretleri oluşturuyor.