MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Mahalli idareler seçimleri için adres değişikliği yapmış olan vatandaşların dikkatine! 31 Mart 2024'teki mahalli idareler seçimlerinde oy kullanabilmek için 1 Ekim 2023'e kadar adres bildirimlerinizi yapmanız gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, bu önemli tarihi hatırlatarak, adres değişikliği yapan vatandaşların gereken adımları atması gerektiğini vurguladı.

Akın, yazılı açıklamasında, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler nedeniyle 11 ilde birçok vatandaşın adres değişikliği yapmak zorunda kaldığını belirtti. Bu süreçte, özellikle büyükşehir belediyelerine bağlı olarak farklı şehirlere taşınan vatandaşların adres değişikliği bildirimi yapmamış olabileceğine dikkat çekti.

Adres değişikliği yapmış olan seçmenlerin, oy kullanabilmeleri için adres bildirimi yapmaları gerektiğini belirten Akın, bu bildirimlerin 1 Ocak 2024 tarihinden üç ay önceye kadar yapılması gerektiğini hatırlattı. Bu nedenle, adres değişikliği yapmış olan ve hala bildirimde bulunmamış seçmenler için son tarih 1 Ekim 2023 olarak belirlendi.