Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yılbaşında memur ve memur emeklilerine yüzde 50 civarında bir zam yapılacağının sinyallerini verdi. Bu oran, özellikle son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmaların ardından birçok vatandaşın yüzünü güldürecek cinsten.

En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın önceleri yüzde 58 olarak duyurduğu enflasyon tahminini, son gelişmelerle birlikte güncellemesi bekleniyordu. Fakat Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yeni enflasyon tahminleri, yüzde 65'e kadar yükseltildi. Bu yeni tahminlerle beraber, en düşük memur maaşı 33 bin TL'ye ulaşacak. Diğer memurlar için de benzer oranlarda artışlar söz konusu olacak.

Asgari ücrette tarihi artış!

Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı! Bakan Tekin, ilk kez en çok ihtiyaç duyulan branşı açıkladı!

Bakan Işıkhan, yüzde 50'lik zam oranında sadece enflasyonun değil, toplu sözleşme artışının da payı olduğunu belirtti. Bu nedenle, enflasyonun bu oranda gerçekleşmeyeceğini ve asgari ücrete ekstra bir refah payı geleceğini belirtti. 2024 yılı Ocak ayında asgari ücretin 17 bin 104 TL civarına ulaşması bekleniyor. Buna ek olarak, refah payı ilavesi de planlanıyor.

Uzmanlardan yorumlar: Asgari ücret ve emekli maaşlarında ne bekliyoruz?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, zamlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kurtuluş, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamların ne kadar olacağı ve 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağına dair önemli bilgiler paylaştı.