Hatay Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş, adaylığının kesinleşmesinin ardından ilk mitingini düzenledi ve konuşmasında Gökhan Zan ve Haluk Levent'e yönelik sert eleştirilerde bulundu. Savaş'ın mitingi, partisi CHP'nin son günlerdeki en çok konuşulan konularından biri haline gelmişti.

6 Şubat depremlerinde Hatay için çaba sarf eden ve kendisi yerine teklif götürülen Haluk Levent ile TİP'ten aday olan Gökhan Zan'ı hedef alan Savaş, tepkilerin odağında olmasına rağmen adaylıktan çekilmedi. CHP'nin aldığı kararla Savaş'ın adaylığının devamına karar verildiğini duyuruldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Savaş'ın adaylığını partisinin TBMM toplantısında resmen duyurdu ve "Lütfü Savaş'ı, tüm dinlerin birlikte yaşadığı Hatay'ı Hatay olmaktan çıkaracaklara karşı, aday olarak göstermek istedik. Yola Lütfü Savaş'la devam etme kararı aldık." şeklinde konuştu.

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Savaş'ın mitinginde yaptığı konuşmada, "İnsanlar için en önemli duygu sevgidir. Bundan daha önemli bir şey vardır ki o da sevildiğini hissetmektir. Sizi seviyorum ama sizin beni ne kadar sevdiğinizi son 2 günde öğrendim. Hepinize teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, "15 yıldır Hatay'da emanet bana teslim. Şimdi emaneti kime teslim edersiniz? Sizin için en önemli kim, aileniz... Bunu güvenilir birine teslim edersiniz. Bu güven de parayla, şöhretle, şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor. Bu güven sizin hayattaki duruşunuzdur. Güven her şeyin başı. Bana güvenebilirsiniz." şeklinde konuşarak sert ifadeler kullandı.