Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası... Bir milletvekili istifa etti! Ak Parti'ye geçecek iddiası...

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Pendik'teki Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'nde girişimcilerle buluştu. Kurum'u ziyaretinde, İstanbul Teknopark Genel Müdürü Muhammet Fatih Ersoy ve Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi Müdürü Ahmet Kerim Nalbant karşıladı.

Ziyaret sırasında girişimci Murat Bil, "Jidoka Dog" adlı robot köpeğini tanıttı. Kurum, "Diji İstanbul" projesiyle şehri tamamen dijital hale getireceklerini ve "gezen beyaz masalar" oluşturacaklarını belirtti. Projeleri dinledikten sonra Kartal'da kullanılan dijital lazer sisteminin İzmir depremindeki çalışmalarda etkili olduğunu paylaştı.

Kurum, sahada iş yapma kabiliyetini kolaylaştıracak ihtiyaçları gördüklerini ve gençliğe teknolojiyi getireceklerini vurgulayarak, "Bu ve bunun gibi kampüsler bizi, ülkemizi geleceğe taşıyacak işlerdir" dedi. Ayrıca, gençlere destek olmak amacıyla paylaşımlı ofisler ve kuluçka merkezlerinin hızla kurulacağını ve 100 bin gence 100 bin lira sermaye desteği sağlanacağını sözlerine ekledi.

Kurum, İstanbul'da mutlu gençlerin olduğu bir gelecek hayali kurduklarını ve üretimi destekleyeceklerini ifade etti. Bütçeyle ilgili eleştirilere yanıt veren Kurum, girişimcilere sağlanan desteği ve gençlerle birlikte geleceği inşa etme kararlılıklarını vurguladı.