ABD merkezli Bank of America (BofA), altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili önemli öngörülerini paylaştı.

Banka, ons altın fiyatlarının 2025 yılına kadar 3 bin doları aşacağını beklediğini açıkladı. Bu öngörü, merkez bankalarından gelen güçlü talep ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine başlamasıyla birlikte yatırımcıların piyasaya geri döneceği analizlerine dayanıyor.

Özellikle Çin Merkez Bankası'nın sadece 2023 yılında 200 tondan fazla altın toplayarak altın piyasasını desteklediği ve Çin'deki bireysel talebin güçlü seyrettiği vurgulandı.

Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

BofA, daha önce Fed'in 2024 yılının ilk çeyreğinde faizleri düşürmesi durumunda ons altın için 2 bin 400 dolar tahmininde bulunmuştu. Ancak son değerlendirmesinde bu tahminleri yukarı yönlü revize ederek ons altın için 3 bin dolar ve ons gümüş için 30 dolar öngörüsünü paylaştı.

Bu tahminler, altın için %28, gümüş için ise %8'lik bir yükseliş öngörüsünü yansıtıyor. Ons altın, bugün 2 bin 353 dolar civarında işlem görüyor.

Bank of America ayrıca, bakır fiyatlarının 2025 yılında ton başına ortalama 10 bin 750 dolar, 2026 yılında ise 12 bin dolara yükseleceğini tahmin ederken, alüminyum için fiyat tahminini ise 2 bin 250 dolar olarak gerçekleştirdi.