Citi'nin analistleri, bu yılın ikinci yarısından itibaren altın fiyatlarının 2 bin 500 dolar seviyesini aşmasını bekliyor. Analistlere göre, bu seviyenin aşılmasıyla altın için güçlü bir alım desteği oluşacak. Banka, 2025 yılı için ons başına altın fiyatı tahminini de 2 bin 875 dolar olarak belirledi.

Diğer Kıymetli Metaller

Aynı zamanda, Bank of America gibi diğer büyük Amerikan yatırım bankaları da kıymetli metaller için benzer yükseliş beklentilerini paylaştı. Bank of America, gümüşün fiyatının 30 doları, altının ise 3 bin doları aşacağını tahmin ediyor. Ayrıca, bakır fiyatlarının 2025 yılında ton başına ortalama 10 bin 750 dolar, 2026 yılında ise 12 bin dolara yükseleceğini öngörüyor. Alüminyum için fiyat tahmini ise 2 bin 250 dolar olarak gerçekleşti.

Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi? Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi?

Küresel ekonomik belirsizlikler, özellikle jeopolitik gerilimler ve ekonomik dalgalanmalar, kıymetli metaller üzerindeki fiyat hareketlerini doğrudan etkiliyor.