Ankara Büyükşehşir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün Keçiören'de sahipsiz köpeklerin saldırısına maruz kalarak ağır yaralanan 4'üncü sınıf öğrencisi Tunahan Yılmaz'a yönelik açıklamasında sokak hayvanlarına için çözüm önerilerinde bulundu.

Başkan Manusr Yavaş, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında, belediye binasındaki konferans salonunda hazırlanan programdan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Ankara'ya bağlı olan, Keçiören ilçesinde 2 gün önce bir çocuğun sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu yaralanmasına yönelik soru üzerine Yavaş, Avrupa'da hiçbir ülkede sokakta sahipsiz hayvan görmediğini ifade etti.

Kayseri Valiliğinden Örnek Proje: Her Mahalleye Bir Spor Okulu Kayseri Valiliğinden Örnek Proje: Her Mahalleye Bir Spor Okulu

SADECE KISIRLAŞTIRMAYLA OLMAZ

Yeni inşaa edilen butik barınaklarda, maliyetini belediye olarak karşılamak şartıyla hayvanseverlerin köpeklere gelip bakmalarını belirten Yavaş, "Saygılıyım, hayvanseverlerin fikirlerine de saygılıyım ama o kadar çok popülasyon arttı ki Türkiye'de ilk defa kendi imkanları dışında kısırlaştırma ihalesi açan belediyeyiz. 13 klinikle anlaştık. Dişiler kısırlaştığında bir hafta kalması gerekiyor. Erkek olanlar hemen sokağa tekrar bırakılabiliyor ama bu popülasyonda bu şekilde sadece kısırlaştırmayla bunun önünü almanın imkanı yok." cümlelerine yer verdi.

HAYVANSEVERLER ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN

Bir yandan kısırlaştırma işlemlerini sürdüreceklerini diğer yandan sokaktaki sahipsiz köpekleri barınaklarda misafir edeceklerini ifa eden Yavaş, "Eğer çok istiyorlarsa hayvanseverler onlar da elini taşın altına koysun. Destek oluruz, sahiplensinler. Sahipsiz hayvan olmaz." ifadelerine yer verdi.

Başkan Yavaş, barınakların bu soruna çözüm olup olmayacağına dair soru üzerine, şu yorumda bulundu:

"Bunu gönüllülere teslim edeceğim. Yani gerçekten sevenler gelsin, masraflarını biz karşılayalım, orada istedikleri gibi baksınlar ve ilgilensinler. Bu popülasyonla başka türlü baş etmek mümkün değil. Bunu daha önce söyledim. Muhalif çevreler çaresizliğini ilan etti. Bütün Türkiye aynı durumda, bütün büyük kentler aynı durumda. Gelin hep beraber toparlayalım bu işi. Sanıyorum bununla ilgili Meclis'ten de bir kanun çıkacak." şeklinde söyledi.