Sanayide nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla organize sanayi bölgelerindeki meslek liseleri ve meslek yüksekokulları sayısı artıyor. Türkiye genelinde bu amacı güden OSB meslek liselerine talep her geçen gün artıyor. Şu anda 51 özel meslek lisesi ve 40 devlet meslek lisesi olmak üzere toplam 91 meslek lisesi ve 18 meslek yüksekokulu, organize sanayi bölgelerinde 75 bin öğrenciye eğitim imkanı sunuyor.

Ülke genelinde 254 Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve 4 sanayi sitesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği çerçevesinde mesleki eğitim merkezleri oluşturuldu. Bu merkezlerde bugün itibariyle 190 binden fazla öğrenci eğitim alıyor.

İçişleri Bakanı: Terör Örgütlerin Taksim'e Gelme Çağrılarına Karşı Önlem Alınacak İçişleri Bakanı: Terör Örgütlerin Taksim'e Gelme Çağrılarına Karşı Önlem Alınacak

Meslek liselerinde, sanayicilerin ihtiyaçlarına yanıt verebilmek amacıyla yapılan anket sonuçlarına göre, 'metal teknolojisi,' 'endüstriyel otomasyon teknolojileri,' 'plastik teknolojisi,' 'makine teknolojisi,' ve 'elektrik ve elektronik teknolojileri' gibi bölümler ağırlıklı olarak bulunuyor. Bu liselerde son teknolojik sistemler kullanılıyor ve Türk sanayisinin nitelikli ara ve ana eleman ihtiyacının büyük ölçüde karşılanması hedefleniyor.