Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik önemli bir destek programını hayata geçirdi. Bakanlık, doğal gaz tüketim desteği kapsamında 584 bin 941 haneye toplamda 399 milyon 947 bin TL ödeme yapacak.

Bakan Mahninur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ısınma yardımları kapsamında uygulamaya alınan Doğal Gaz Tüketim Desteği'nin artık dönemsel olmaktan çıkarılarak düzenli hale getirildiğini belirtti. Bu destek programına başvuran vatandaşların her ödeme döneminde yeniden başvuru yapmalarına gerek olmadığını vurgulayan Göktaş, halihazırda doğal gaz aboneliği bulunan ve ilgili ilçede ikamet eden vatandaşların belirli koşulları sağlamaları durumunda düzenli olarak bu destekten yararlanabileceklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, başvuruların 2023 aralık ayında e-Devlet "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" üzerinden alınmaya başlandığını hatırlatarak, ekim, kasım, aralık, ocak ve şubat ayları için toplamda 399 milyon 947 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Destek kapsamında ödemelerin, iklim koşullarına ve bölgesel farklılıklara göre belirlendiğini açıklayan Bakan Göktaş, bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşların belirli kriterleri sağlamaları gerektiğini belirtti. Türk vatandaşı olma, e-Devlet üzerinden başvuru yapma, doğal gaz arzı sağlanan ilçede ikamet etme, doğal gaz aboneliğine sahip olma, faturasının mesken abone grubuna ait olması ve hak sahipliği kararı alınması gibi şartların yerine getirilmesi gerektiğini belirten Bakan, destek ödemelerinin PTT ödeme noktalarından alınabileceğini kaydetti.