Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Ankara merkezli bir güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım-satımı şirketi, iddiaya göre 2020-2021 yılları arasında Türkiye genelinde 50 bin kişiyi 'kâr payı ortaklığı' adı altında yaklaşık 100 milyon dolar dolandırdı. Şirket, sosyal medya reklamlarıyla yatırımcıları çekti ve toplanan paraları kripto para birimine dönüştürdü.

Paralarını yatıran yatırımcılar, kâr payı alamayınca şirket yöneticileriyle iletişime geçti. Ancak şirket sahibi ve yöneticileri, mağdurları tehdit ederek hak talebinde bulunmalarını engelledi. Şubat ayında 20 mağdur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Suçlamalar arasında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "tehdit", "güveni kötüye kullanma", "dolandırıcılık" ve "evrakta sahtecilik" yer aldı.

Avukatlar, şirket yetkililerinin ifadelerine başvurulduğunu ancak şu ana kadar herhangi bir gelişme olmadığını belirtti. Mağdurlar, şirket sahiplerinin başka mağdurları arayarak, "Şikâyet edenlerin parasını ödemeyeceğiz" dediklerini iddia ediyor. Dolandırılan kişiler arasında evlerini, arsalarını ve arabalarını satanlar olduğu gibi, inşaat projelerini satarak paralarını şirkete yatıranlar da bulunuyor.

Mağdurlar, yaşadıkları maddi zararın büyük olduğunu ve dolandırıcıların bir an önce yakalanmasını talep ediyor. Avukatlar, şüphelilerin ceza alacaklarına inandıklarını ifade ediyor. Ancak şirket sahipleri, bir aydır ifade vermeye gitmediği belirtiliyor.