Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları dahil olmak üzere AB üyesi ülkeler ve bazı Avrupa ülkelerinden gençler, bu benzersiz fırsattan yararlanabilecekler. Katılımcılar, 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2025 tarihleri arasında, 30 gün süreyle Avrupa'nın çeşitli kentlerini ziyaret edebilecekler.

Kimler başvurabilir? Başvuru şartları neler?

Başvurular, 1 Temmuz 2005 ile 30 Haziran 2006 tarihleri arasında doğmuş olan gençlere açık. Başvuru süreci, Avrupa Gençlik Portalı üzerinden gerçekleşiyor ve başvuranların AB ile ilgili altı sorudan oluşan bir testi geçmeleri gerekiyor. Başvurular, 30 Nisan Salı günü TSİ 13.00'te sona erecek.

Başvuru süreci ve seyahat detayları

Başvuruda başarılı olan gençler, tek başlarına veya dört arkadaşlarıyla birlikte seyahat edebilecekler. Tüm katılımcılar, toplu taşıma, kültürel etkinlikler, konaklama ve yemek gibi hizmetlerde kullanabilecekleri 40 binden fazla indirim fırsatından yararlanacak.

Kültürel rotalar ve engelli gençlere özel destek

Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar Emekli maaşlarına temmuz zammı: İşte beklenen rakamlar

DiscoverEU, katılımcılara Avrupa'nın kültürel zenginliklerini keşfetme olanağı sunuyor. Program, mimarlık, müzik, güzel sanatlar, tiyatro ve daha birçok alanda kültürel zenginlikleri bir araya getiren "DiscoverEU Kültür Rotası" ile Avrupa Kültür Başkentleri ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan yerleri kapsıyor. Ayrıca, engelli veya sağlık sorunu bulunan gençlere özel destek sağlanacak.

Daha önce programa katılan gençler, deneyimin kendilerine yeni kültürlerle tanışma ve yabancı dil becerilerini geliştirme fırsatı sunduğunu belirtti. Katılımcıların %72'si, DiscoverEU sayesinde ilk kez yurt dışına çıktıklarını ve bu deneyimin kendilerine bağımsızlık kazandırdığını ifade etti.