ürkiye genelinde düzenlenen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy verme işlemi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 32 ilde saat 07.00 itibarıyla tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, bu illerde oy kullanma süresi 07.00-16.00 arasında belirlenmişti.

TCMB: Merkez Bankalarının Geçici Zarar Açıklamaları Olağanüstü Dönemlerin Bir Yansımasıdır TCMB: Merkez Bankalarının Geçici Zarar Açıklamaları Olağanüstü Dönemlerin Bir Yansımasıdır

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te oy verme işlemi saat 16.00 itibarıyla sona erdi.

Diğer illerde ise oy verme işlemi, 08.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Oy verme saatleri içerisinde, sandık seçmen listesindeki bütün seçmenler oylarını kullanmış olsalar bile sandıkların kesinlikle erken açılmasına izin verilmedi.

Ülke genelinde toplamda 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu bu seçimlerde, 34 siyasi parti adayları yarıştı. Seçim sürecinde 206 bin 845 sandık kuruldu ve yaklaşık bin seyyar sandık oluşturuldu.

Seçim sonuçlarına ilişkin yayınlar ise YSK'nın belirlediği saatlerde sıkı bir kısıtlamaya tabi tutuldu. Radyo ve televizyonlar, 18.00'e kadar seçim ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapamazken, 18.00-21.00 saatleri arasında sadece YSK tarafından yapılan haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Bütün yayınlar, saat 21.00'den sonra serbest olacak, ancak YSK'nın kararıyla daha önce de yayınlar serbest bırakılabilecek.

Seçim sonuçlarının açıklanması ve resmi yayın süreci, YSK'nın belirlediği prosedürlere göre devam edecek.