Meteoroloji açıkladı, 3 şehri sarı kodla uyardı. Çanakkale, Tekirdağ ve Balıkesir'de gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son analizlere göre, Marmara'da görülecek sağanak yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın kuzey ve batı ilçeleri ile Çanakkale civarları ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerini kuvvetli olarak etkisi altına alabilir.

Oluşabailecek sağanağın etkisiyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlem alınması hakkında uyarıda bulunuldu.

Rüzgarın ise Marmara'nın batısında kuzey yörüngede kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi düşünülüyor  meydana gelecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalı çağrısı yapıldı.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti


Sarı kod nedir, ne için kullanılır?

Belirtilen hava durumu potansiyel olarak tehlikelidir: Ölçülen meteorolojik hava olağandışı olmamakla, meteorolojik hava şartlarından olumsuz etkilenebilecek eylemler konusunda önlem alınmalıdır.