Ana sınıfında işlenen dersherkesi şaşırttı. Öğretmen derse gerçek hayvan derisi ve kellesi getirdi. Sosyal medyada öğretmene tepkiler yağdı.

Sosyal medya hesabında yaklaşık olarak 650 bin takipçisi olan fenomen ana sınıfı öğretmeninin, gerçek hayvana ait uzuvlarla ders işleme şekli Psikologlar ve meslektaşları tarafından tepki gösterilirken, öğretmen 'siz beni anlayamazsınız' cümleleriyle yaptığı olayı savundu.

Konuya ilişkin ana sınıfı öğretmeni, gerçek hayvan kellesiyle ders işledi. Ana sınıfı öğretmenin bu davranışı, bazı kişiler için pes dedirtirken, bazı kişiler de olabilir dedi. Öğretmen konuuya ilişkin gerçekçi nesiller yetiştirdiğini ifade etse de, uzmanlar bu tarz derslerin yaş grubu için  doğru olmadığını ifade etti.

Ana sınıfı öğretmeni, gerçek hayvan kellesiyle ders işledi.

Bir ana sınıfında görevli olarak öğretmenlik yapan kişi, sıraların üstüne öğrencilere gerçek hayvan derisini ve yüzülmüş kelle göstererek ders yapması herkesi şaşırttı. Ana sınıfı öğretmeni derse gerçek hayvan organları getirerek ders işlenmesi tartışmalara neden olurken. Öğrencilerin ailelerinde bu olayı destekleyenler de var, bu şekilde ders işlemenin uygun olmadığını söyleyenler de var.

Memurların çalışma sistemi sil baştan değişiyor! İşte yeni sistemin detayları Memurların çalışma sistemi sil baştan değişiyor! İşte yeni sistemin detayları

Öğretmen'in yaptığı açıklamada  ”Beni anlamamanız o kadar normal ki çünkü ben Anadolu’nun bağrında gerçekçi nesiller yetiştiriyorum. Siz Avrupa’nın gölgesinde hayalperest çocuklar büyütüyorsunuz” ifadlerien yer verdi.

'Gerçekçi nesiller yetiştiriyorum' diyerek yaptığı şeyi savunan öğretmene yanıt uzmanlardan gecikmedi. Uzmanlar bu düşüncenin bu yaş grubu çocuklar için doğru olmadığını söyledi.


Sosyal medya fenomeni olan öğretmenin bu yöntemi Uzman Psikolog Aynur Sayım tarafından yorumlandı. Uzman Psikolog öğretmenin ders işleme şeklinin yanlış olduğunu bu yaş grubu için doğru olmadığını şu şözlerle yorumladı;

"Bu yaş grubu, somut düşünceye sahip olmadığını bu yaş grubunda özellikle korkuların ve savunma mekanizmalarının oluştuğu bir dönem aslında. Bu nedenden dolayı da bu şekilde anlatımların çocuklarda sorunlar teşkil edebilir"

"Bu gibi durumlara maruz kalan çocuklarda alt ıslatma, ağlama, uyku, iştah sorunlar yer alabilir. Çocuklarda, et yememe, huzursuzluk gibi davranış sorunlarının görülme olasılığını yüksek. Her yaş grubunun farklı eğitim şekilleri var. Anaokulundaki çocuklara görsellerle, çizimlerle onların yaş grubuna uygun şekillerle ders işlemek daha doğru olacaktır" cümlelerini kullandı.