İstanbul'da Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan eğlencesinde "Küçük Prens" adlı oyun sahnede sergilenirken 28 yaşında E.B. adlı şahıs sahneye çıkarak bıçak çekti. Bıçak çektikten sonra zabıtalar şahsa müdahele etmek isterken şahıs bıçakla zabıtaya saldırarak korku dolu anlar yaşandı. Şahıs zabıtayı hafif yaraladıktan sonra olayı fark eden polisler zaman geçmeden şahsa müdahele etti. Olayla ilgili yapılan yazılı açıklama şu söylendi:

Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı

Yaşar Kemal Kültür Merkezi etkinlik alanında gerçekleştirdiğimiz 23 Nisan Çocuk Şenliğimizde bir kişi provokasyon girişiminde bulunmuş, olay, zabıta ekiplerimizin ve emniyet güçlerimizin duruma erken müdahalesiyle herhangi bir tehlikeye yol açılmadan sonuçlanmış ve etkinliğimiz gün boyu sorunsuz devam etmiştir. 

Baharı ve umudu karşıladığımız bu günlerde başta çocuklarımızın geleceği olmak üzere Türkiye'nin yarınları için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamasını sağlayan emniyet güçlerimize ve zabıta ekiplerimize teşekkür ediyoruz. Özellikle çocukları mutlu etmek amacıyla düzenlediğimiz şenliğimizi hedef alan bu davranışı kınıyor, olayın hukuki zeminde takibini yapıyoruz" dendi.