Kırmızı bülten ile aranan Thodex kurucusu Fatih Faruk Özer, 2022 yılının 30 Ağustos'unda Arnavutluk'ta yakalanmıştı. Arnavutluk'ta hakkında açılan davada Faruk Özer için 2 Eylül 2022'de tutukluluğunun devamı yönünde karar verilmişti. Faruk Özer bu karara 14 Eylül'de itiraz etmişti. Temyiz Mahkemesi, 20 Eylül'de yapılan itirazı reddetmişti. 

17 Kasım 2022'de, Arnavutluk'taki mahkeme Thodex kurucusu Fatih Faruk Özer'in Türkiye'ye iade edilmesini kabul etti. Faruk Özer bu kararı 7 Aralık 2022'de temyize götürmüştü.  Mahkeme 30 Aralık 2022'de itirazı reddetmiş ve Türkiye'ye iadesini onamıştı. Faruk Özer 20 Nisan'da Türkiye'ye getirildi.

Thodex kurucusu Fatih Faruk Özer, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde verdiği ifadede 'Ben dolandırıcı değilim, kimseyi dolandırmadım. Susma hakkımı kullanıyorum. İfademi mahkemede vereceğim."  diye konuştuğu öğrenilmişti. 

Thodex kurucusu Fatih Faruk Özer'in mahkemesi bugün görüldü. Faruk Özer, "örgüt kurmak ve yönetmek", "nitelikli dolandırıcılık" ve "mal varlığı değerlerinin aklanması" suçlarından mahkemeye çıkarıldı.

Faruk Özer, Türkiye'de kripto para macerasını şöyle anlattı:

"Bu sırada Türkiye'deki kripto para borsalarına yenilik katabileceğimi düşündüm. Koineks isimli kripto para borsasını 2017 yılında İstanbul Şişli'de bir ofis kiralayarak kurdum. Aynı zamanda Gebze'deki yazılım şirketindeki faaliyetlerim de devam ediyordu. Koineks isimli firmayı kurduktan sonra işe alıma başladım ve 5 kişilik bir çalışan kadrosu ile kripto para faaliyetlerimi sürdürdüm. Bitcoin ve Etheryum, Litecoin, Dogecoin ve Ripple isimli coinler olmak üzere 5 coinin alım satım işlerine aracılık ettim. 2020'de global pazarda hizmet verebilmek için kripto borsamızın ismini Thodex olarak değiştirdim ve faaliyetlerime Göztepe ilçesinde ofis kiralayarak devam ettim."

"Şirkete yazılımcı, sosyal medya uzmanı, müşteri destek elemanı, insan kaynakları elemanı gibi faaliyet gösteren kişileri aldım. Kurmuş olduğum Thodex firması işlem hacmi olarak Türkiye'nin ilk 3 kripto para borsasında yer almıştı. Faaliyetlerine kurumsal bir firma olarak devam etmekteydi." Faruk Özer, neden yurt dışına çıktığını 12 Haziran'da görülecek duruşmada aktaracağını belirtti.

Faruk Özer hakkında 12 bin 164 yıldan 40 bin 564'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. Faruk Fatih Özer çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak Maltepe ceza infaz kurumuna gönderildi.