mesleki eğitim alanında önemli bir adım atılarak, Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik e-Sınavları için başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlar, 2024 yılında gerçekleştirilecek ve meslek sahiplerinin bilgi düzeylerini değerlendirme fırsatı sunacak.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Başvuru Detayları

Sınav başvuruları, adaylar tarafından Milli Eğitim Müdürlükleri (MEM) üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Başvurusu onaylanan adaylar, T.C. kimlik numaraları ile birlikte e-Sınav ücretini yatıracaklar. Başvuruların onaylanması ve ücretin yatırılması sonrasında, adaylara en uygun sınav tarihi ve saati, e-Sınav randevu sistemi üzerinden belirlenecek.

Sınav Uygulama Detayları

  • Kalfalık ve Ustalık Teorik e-Sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara göre gerçekleştirilecek. Adaylar, alan ve dallarına özgü teorik sınavlara tabi tutulacaklar.

  • Usta Öğreticilik Sınavları ise İş Pedagojisi Kurs Programına göre açılan İş Pedagojisi Kursu sınavlarını içerecek.

  • e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın tamamen elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

E-Sınav Giriş Belgeleri