Cumhurbaşkanı Kararı ile yurt dışından getirilen telefonların Türkiye'de kayıt altına alınması için ödenen İMEİ harç ücretine yüzde 228 oranında zam yapıldı. 7 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte vergi ve harç ücretlerine yüzde 50 zam gelirken, yeni İMEİ kayıt ücreti açıklandı. Bu zam kararıyla birlikte 2023 yılında IMEI kayıt ücretleri önemli ölçüde artmış oldu.

Kıdem tazminatında yeni gelişme: Bu şartları taşıyan alıyor Kıdem tazminatında yeni gelişme: Bu şartları taşıyan alıyor

Her sene değerleme oranına göre güncellenen IMEI kayıt ücreti, 2023 yılında Ocak ayında 6 bin 91 TL'ye yükselmişti. Ancak Resmi Gazete'de yayımlanan son kararla birlikte yurt dışından getirilen telefonların Türkiye kaydı için ödenen İMEİ harç ücretine yüzde 228 oranında zam geldi. Bu zamla birlikte Temmuz 2023 itibariyle IMEI kayıt ücreti 20 bin TL seviyesine yükseldi.

Sonuç olarak; Vergi, harç ve cezalara yapılan zamın yanı sıra yurt dışından getirilen telefonların İMEİ kaydı için ödenen ücretin de önemli ölçüde artması, tüketiciler arasında tepkiye neden oldu. Özellikle yurt dışından telefon getiren bireyler, bu yeni kayıt ücretiyle ek mali yüklerle karşılaşacaklar.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi